Transportgoot met twee transportrichtingen

Quaker Oats is producent van graanproducten, waaronder Cruesli. – In de verpakkingslijn van de Cruesli staat een transportgoot die het gereed product naar de verpakkingsmachine transporteert. Afhankelijk van de verpakkingsgrootte wordt de Cruesli via de transportgoot naar links of naar rechts getransporteerd (zie foto). Links gaat de Cruesli naar tussenopslag voor de verpakkingslijn met portieverpakkingen, en rechts gaat de Cruesli naar conventionele verpakking. Deze mogelijkheid is afhankelijk van de vraag naar portieverpakkingen, maar gemiddeld wordt de transportrichting eenmaal per week gewisseld.
Om de portie en conventionele verpakkingen in de productielijn af te kunnen wisselen werd de transportgoot voorheen in het geheel omgedraaid. Dit kostte wekelijks 4 manuren en een hoeveelheid aan verpakkingscapaciteit omdat de verpakkingslijn stil stond.

Door een aanpassing aan de software, kan de transportrichting van de transportgoot nu op ieder moment eenvoudig worden gewijzigd. De transportgoot hoeft nu niet meer in zijn geheel omgedraaid te worden.

De transportrichting kan nu in één seconde door één man veranderd worden. Bovendien wordt het stilstaan van de verpakkingslijn tot een minimum beperkt.

Bent U geinteresseerd in een van onze producten?

Neem contact opof bel +31 (0)20 - 636 05 45