Met triltechniek meer volume in verpakking

Deze oplossing is voor een wereldwijde leverancier van specialiteit chemische stoffen en katalysatoren. De producten worden gebruikt om polymeren, wasmiddelen, verzorgingsproducten, landbouwpesticiden, mest-, farmaceutische-, en fotografische chemische stoffen te maken.

Bij het verpakken van katalysatoren in vaten wordt een Stiletto triltafel gebruikt voor het verdichten van het product. Hierdoor kan er meer product in een vat en wordt er op de transportkosten bespaard (zie figuur 1). Het vat (1) komt leeg aan op een rollenbaan (2) en wordt boven de triltafel (3) gevuld met een katalysator (4). Tijdens het vullen wordt het vat in trilling gebracht zodat het product verdicht.

In het verleden stond het vat rechtstreeks op de triltafel tijdens het vullen. Nadat het vat gevuld was werd deze op de rollenbaan gezet voor verder transport. Door de rollenbaan op de triltafel te monteren wordt het product direct verdicht, waardoor het hijs- en tilwerk overbodig wordt (zie foto 2). Dit levert naast de transportkosten een extra besparing op. Verder zijn de elektromagnetische vibratoren (3a) boven op het blad gemonteerd, waardoor de rollenbaanhoogte ongewijzigd blijft.

Bent U geinteresseerd in een van onze producten?

Neem contact opof bel +31 (0)20 - 636 05 45