Hangende aanvoer bloembuisjes

Een importeur en groothandel in succulenten, voert een belangrijk assortiment ‘Bamboo Sticks’ die wereldwijd geleverd wordt. Door de steeds groeiende vraag en de noodzaak om de planten in korte tijd op het verkooppunt te leveren, wilde de importeur het verpakkingsproces fors versnellen.

De bamboe wordt vanuit China aangevoerd en acclimatiseert eerst enkele dagen in de kassen van de importeur. Daarna wordt de plant verpakt voor verzending: de stekken worden losgeknipt, voorzien van een bloemvaasje gevuld met water en een prijslabel en wordt in een verkooptray geplaatst. Dit proces verliep geheel handmatig.

Ewac werd gevraagd het proces te mechaniseren, waarop Ewac Stiletto Triltechniek inschakelde voor de automatische aanvoer van de bloemvaasjes. Deze samenwerking leidde tot een dubbel uitgevoerde verpakkingsmachine waarbij per verpakkingsdeel één operator werkzaam is. Het bloemvaasje wordt door een triltrommel gericht aangevoerd. De machine vult het met water, steekt de bamboe erin, labelt de plant en plaatst het in het verkooptray.

De importeur: ‘Door de mechanisatie is de verpakkingssnelheid verviervoudigd. Tegelijkertijd is er minder mankracht nodig en kunnen we veel meer uren per dag produceren. De productie is dus veel flexibeler waarmee we beter kunnen aansluiten op fluctuaties in de vraag. Vooral de samenwerking met Ewac en Stiletto, waarbij wij onze wensen vertaald zagen in deze machine is mij goed bevallen. Ik verwacht dat we door fine-tuning de capaciteit met twintig tot vijfentwintig procent extra kunnen verhogen.’

De verpakkingsunit van Ewac en Stiletto is volledig in Nederland ontwikkeld en gebouwd.

Bent U geinteresseerd in een van onze producten?

Neem contact opof bel +31 (0)20 - 636 05 45