Bestrooien van eierkoeken

Onze klant ontwikkelt, produceert en levert een zeer compleet assortiment bakkersproducten in Nederland en verschillende landen in Europa.

Tot het assortiment behoren onder andere eierkoeken met een laagje chocolade of rozijnen. Voorheen werden deze eierkoeken met de hand bestrooid. Dit is erg arbeidsintensief. Bovendien is het erg lastig om de eierkoeken met de hand gelijkmatig te bestrooien.

Stiletto Triltechniek werd ingeschakeld om het proces van bestrooien van eierkoeken te automatiseren. Stiletto Triltechniek heeft een installatie ontworpen en gebouwd die chocolade of rozijnen doseert en deze gelijkmatig over de eierkoeken verspreidt.

Eerst worden op bakpapier op een lopende band 6 rijen beslag gespoten. De ongebakken eierkoeken gaan op de lopende band door naar de doseerinstallatie waar de 6 rijen tegelijk voorzien worden van een gelijkmatig verspreidde laag chocolade of rozijen. Na de doseerinstallatie gaan de eierkoeken op de band verder naar de oven.

Door de bestrooiing van de koeken te automatiseren is er minder arbeid nodig en kunnen er in dezelfde tijd veel meer eierkoeken worden bestrooid. De hoeveelheid chocolade of rozijnen wordt steeds met dezelfde hoeveelheid en gelijkmatig over de eierkoeken verdeeld.

Bent U geinteresseerd in een van onze producten?

Neem contact opof bel +31 (0)20 - 636 05 45