Kwaliteitscontrole van waxinecupjes

Een producent van waxinecupjes wilde de productie gaan controleren op fouten. – De cupjes worden geproduceerd door middel van een pers. Tijdens het persen ontstaat er soms een fout, waardoor de cupjes niet de juiste maatvoering krijgen en/of er een kraalrandje ontstaat.

Wanneer de pers foute cupjes produceerde werd dit vaak te laat ontdekt, waardoor er vele foute cupjes werden geproduceerd zonder dat er werd ingegrepen.Direct na de pers werden de cupjes zonder kwaliteitscontrole verpakt. Hierdoor gingen ook de misproducties naar de klant.

De producent vroeg Stiletto om een oplossing. Stiletto maakte een zeefgoot met vier functies: de goot transporteert, voert een kwaliteitscontrole uit, filtert de afgekeurde cupjes er uit en zet de pers stil wanneer deze een fout cupje produceert.

De zeefgoot staat direct achter de pers. Eerst worden de cupjes die te laag zijn er uitgefilterd. Een sensor detecteert deze foute cupjes en zendt een signaal uit die de pers stopzet.

De cupjes met de juiste hoogte worden verder getransporteerd naar het zeefraam. Het zeefraam filtert vervolgens de cupjes met een te kleine of te grote diameter en degene die nog een kraalrandje bevatten.

Door het gebruik van de transportgoot worden de cupjes gecontroleerd op fouten, waardoor alleen de goede cupjes worden verpakt. Wanneer de pers een fout cupje produceert wordt deze automatisch stopgezet. Het aantal foute cupjes wordt hierdoor tot een minimum beperkt en alleen de cupjes met de juiste kwaliteit worden aan de klant geleverd.

Bent U geinteresseerd in een van onze producten?

Neem contact opof bel 020 - 636 05 45